Menu

60 jaar

60 jaar geleden

Verwarmingsbedrijf
J. Engberink

8 juni 2022 is het op de kop af 60 jaar geleden dat Jan Engberink aan de Bornerbroeksestraat 126 in Almelo startte met Verwarmingsbedrijf J. Engberink. In het oprichtingsjaar 1962 was het amper 3 jaar geleden dat in Groningen een enorm aardgasveld was ontdekt. Voor het jonge bedrijf lag er direct een mooie uitdaging om te voorzien in de behoefte aan nieuwe moderne aardgasgestookte verwarmingsinstallaties. 

In 1976 brak er voor Engberink een nieuw tijdperk aan. Jan Engberink verkocht vanwege zijn pensionering zijn nog kleine bedrijf aan Marinus Broekhuis en zijn compagnon Henk de Vries. Met deze overname was de toekomst verzekerd en begon een fase van verdere specialisatie in installaties voor de utiliteit en industrie. 

Om ook in eigen beheer loodgieterswerkzaamheden uit te kunnen voeren, volgde in 1988 de overname van loodgietersbedrijf Frits van der Elst. Vanuit het nieuwe bedrijfspand aan De Grenzen 3 groeide het bedrijf verder door tot een gerespecteerde W- installateur met een mooie klantenkring en kundige en gemotiveerde medewerkers.

Arno Broekhuis

Bedrijfsopvolging

Toen in 2001 het vraagstuk van de bedrijfsopvolging opnieuw speelde, kreeg Arno Broekhuis de mogelijkheid om het werk van Jan Engberink, zijn vader en diens compagnon voort te zetten. Een kans waar Arno niet lang over na hoefde te denken. Eerst vanuit het oude pand aan De Grenzen 3 en vanaf 2009 vanuit het mooie nieuwe bedrijfspand aan de Hospitaalweg 2b heeft Arno samen met veel fijne collega’s de laatste 21 jaar verder mogen bouwen aan het prachtige bedrijf dat er nu staat. We kunnen enorm trots zijn op hetgeen we samen hebben bereikt en neergezet.

Nu exact 60 jaar nadat Jan Engberink zijn verwarmingsbedrijf begon, staat Engberink net als in 1962 weer aan de vooravond van grote uitdagingen. Samen zullen we een antwoord gaan geven op de vraagstukken van deze tijd zoals de verduurzaming en de verdere digitalisering. Bijzonder is dat we 60 jaar later klanten welke we als Engberink in het verleden op het aardgas hebben aangesloten nu weer gaan helpen van het gas af te geraken. Het kan verkeren.

We hebben wat te vieren

Jubileumfeest

Deze week vieren we ons 60 jarig bestaan. Een verjaardag welke we nooit hadden kunnen vieren zonder de inzet van de huidige en zeker ook niet te vergeten de vroegere medewerkers. Graag willen onze (oud) collega’s en uiteraard onze gewaardeerde klanten en leveranciers dan ook hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan het bereiken van deze bijzondere mijlpaal.

Tijdens ons grote jubileumfeest met onze (oud) collega’s op zaterdag 11 juni toasten we op het verleden en de ongetwijfeld mooie toekomst van Engberink Technische Installaties.

Met vriendelijke groeten,
Arno Broekhuis