Menu

Installeren

Geen standaard bedrijf

We zijn doorontwikkeld

Bij ‘technische installaties’ denkt u natuurlijk al snel aan alledaagse installatiewerkzaamheden van gas, water en elektra. Daar ligt ook onze basis. Toch is Engberink geen standaard installatiebedrijf, want vanuit onze basis zijn we doorontwikkeld. We zijn gespecialiseerd in complexe technische installaties, met name binnen de industrie en utiliteit. Veel van onze opdrachten bestaan uit maatwerk.

Engberink Technische Installaties - 1

Beheersing van alle technieken

Werktuigbouwkundige installaties

Installatietechniek omvat heel veel verschillende disciplines. Bij Engberink beheersen we alle technieken om onze klanten volledig te ontzorgen. Dit doen we zoals gezegd vooral bij industrie en utiliteitsbouw. Binnen de installatietechniek richten we ons vooral op werktuigbouwkundige installaties.

Proces- & gebouwgebonden

Gebouwgebonden installaties

Onze werktuigbouwkundige installaties kunnen procesgebonden of gebouwgebonden zijn. Zo verzorgen we bijvoorbeeld luchtbehandelingssystemen voor scholen, van kinderopvang tot universiteit.

Steeds strengere regelgeving rondom bouw en klimaat zorgt er voor dat gebouwen anders worden gebouwd. Beter geïsoleerd, minder natuurlijk isolatie. Aan de andere kant gelden er strengere normen rondom luchtkwaliteit. Een goed luchtbehandelingssysteem is daarom steeds belangrijker. Ruimten moeten goed geventileerd worden maar de kwaliteit van de lucht moet ook goed zijn. Dit is een zeer actueel thema, waar steeds meer aandacht voor is. Denk aan bijvoorbeeld stikstof en fijnstof.

Door de coronacrisis is de aandacht voor goede ventilatie en kwaliteit lucht alleen maar toegenomen. Dat is binnen het onderwijs, maar natuurlijk ook bij luchtbehandelingssystemen voor verzorgingstehuizen en andere zorginstellingen.

Engberink Technische Installaties - 9
Engberink Technische Installaties - 2

Levering van maatwerk

Procesgebonden installaties​

Daarnaast richten we ons op procesgebonden werktuigbouwkundige installaties. Dit zijn installaties die voor het proces van de klant van belang zijn, onder andere in de voedingsmiddelenindustrie. Er is bijvoorbeeld productie waarbij perslucht of koeling nodig is. Of de luchtvochtigheid van de productieomgeving mag niet te hoog zijn. Ook hiervoor doen we het advies, ontwerp, installatie en beheer. 

Door in het hele proces maatwerk te leveren, kunnen we de klant compleet ontzorgen en de vraag zo goed mogelijk invullen.

Vakmanschap

Ambacht binnen de installatietechniek

Het mooie van maatwerk en complexe opdrachten is dat er bij ons nog ruimte is voor ambacht. Dat houdt in dat we mensen in dienst hebben die niet elke dag dezelfde werkzaamheden uitvoeren, dezelfde verbindingstechnieken gebruiken. Het zijn vakmensen die met passie werken aan uitdagende klussen en nog de ‘ouderwetse’ technieken beheersen. Ze voeren werkzaamheden uit waar verschil nog in is te maken. Er zit tijd en liefde in en dat ziet u terug. Denk aan dikwandig laswerk, Stalen leidingen en RVS.

Wij zijn trots op onze werknemers en vakmanschap!

“Lijkt het jou wat om bij Engberink te werken? Bij ons werk je in de regio, ken je je collega’s en houd je je bezig met complexe installaties. Of je al ervaring hebt of het vak nog wilt leren, neem gerust eens contact met ons op. Meer informatie vind je op www.werkenbijengberink.nl

Engberink Technische Installaties - 11

Voor complexe werktuigbouwkundige installaties. Engberink is geen standaard installatiebedrijf. We zijn gespecialiseerd in complexe technische installaties en leveren maatwerk.

Wat we nog meer doen

Onderhoud en beheer

Betrokkenheid door onderhoud en beheer Relatie met onze klanten staat op 1 Wij hechten veel waarde aan een goede en duurzame relatie met onze klanten. …

Lees meer

Ontwerpen

Groot of klein Kijken naar het hele plaatje Voor elke installatie, groot of klein, is een ontwerp nodig. Wij houden van een uitdaging en zijn …

Lees meer

Adviseren

Advies over werktuigbouwkundige installaties Waardevol advies Er is een nieuwe technische installatie nodig binnen de industrie of utiliteitsbouw. Dat kan komen door een nieuw idee, …

Lees meer