Menu

Ontwerpen

Groot of klein

Kijken naar het hele plaatje

Voor elke installatie, groot of klein, is een ontwerp nodig. Wij houden van een uitdaging en zijn daarom vaak bezig met het ontwerpen van complexe installaties. 

Net als bij ons advies kijken we bij het ontwerp niet alleen naar de directe vraag, maar naar het hele plaatje. Wat is er voor nodig om de installatie optimaal te laten werken?

Engberink Technische Installaties - 7

Ontwerpen

Technische installatie

Vooral bij complexe installaties bestaat het ontwerp uit een traject. Dat is te vergelijken met een architect die een huis ontwerpt. Eerst komt er een schetsontwerp, waarin de eerste ideeën en klantwensen zijn verwerkt. De input die vervolgens ontstaat wordt meegenomen naar het voorlopig ontwerp. De volgende fase is het definitief ontwerp, die is meer gedetailleerd en beschreven. Voor de realisatie gebruiken we tenslotte het uitvoeringsgereed ontwerp, hierin staat beschreven wat er nodig is, hoeveel van wat, hoe ziet iets eruit etc. Deze tekening gebruiken we om de installatie te realiseren.

Kennis, ervaring & expertise

Resultaat door kennis en ervaring

Bij het ontwerpen van een installatie hoeven we het wiel niet opnieuw uit te vinden. De functionele onderdelen bestaan vaak al. Het is juist de uitdaging om er één geheel van te maken. Op basis van de klantwensen gaan we onderdelen selecteren, afmetingen bepalen en doorberekenen. 

Bij Engberink zijn we goed in staat om er een geweldig ‘team’ van te maken. Dat komt door onze kennis, ervaring en expertise. Daarbij hebben we altijd oog voor het eindresultaat, maar kijken we ook goed naar elk onderdeel. Het geheel is immers zo zwak als de zwakste schakel. Daarom moet alles 100% goed zijn.

Engberink Technische Installaties - 2
Engberink Technische Installaties - 10

Goed onderhoud van belang

Voldoet aan wet- en regelgeving

Ieder component heeft zijn eigen grootte, capaciteit en functie. We weten aan welke normen ze moeten voldoen en daar wijken we ook niet vanaf. Zo is elk ontwerp van ons geborgd aan een wettelijk kader. Het resultaat is een goed functionerende installatie die voldoet aan alle wet- en regelgeving. 

Goed onderhoud is vrijwel altijd nodig en soms zelfs verplicht. Bijvoorbeeld bij stookinstallaties. Ook hier helpen we u graag bij!

Complexe installatie nodig? Het begint met een goed ontwerp. Ontwerpen bestaat uit een traject. Wanneer werkt iets optimaal? En is er aan de omgeving gedacht? En aan regelgeving? Door ons wel!

Wat we nog meer doen

Onderhoud en beheer

Betrokkenheid door onderhoud en beheer Relatie met onze klanten staat op 1 Wij hechten veel waarde aan een goede en duurzame relatie met onze klanten. …

Lees meer

Installeren

Geen standaard bedrijf We zijn doorontwikkeld Bij ‘technische installaties’ denkt u natuurlijk al snel aan alledaagse installatiewerkzaamheden van gas, water en elektra. Daar ligt ook …

Lees meer

Adviseren

Advies over werktuigbouwkundige installaties Waardevol advies Er is een nieuwe technische installatie nodig binnen de industrie of utiliteitsbouw. Dat kan komen door een nieuw idee, …

Lees meer