Menu

Over ons

EF-194

Wie zijn wij?

Over Engberink

Welkom bij Engberink Technische Installaties, hét bedrijf voor al uw werktuigkundige installaties. Advies, concept, ontwerp, calculatie, levering en uitvoering: ons team van hoog opgeleide vakmensen is gespecialiseerd in technisch complexe installaties en voert uw opdracht tot in perfectie uit. 

Wij bieden u de mogelijkheden van een groot bedrijf en de voordelen van een familiebedrijf. Samen staan we garant voor kennis, kwaliteit en zekerheid. Engberink is werkzaam in de utiliteitsbouw, alsmede in de industriële sector en de (exclusieve) particuliere woningbouw.

Ervaring

Ruim 60 jaar ervaring

Engberink Technische Installaties is al zestig jaar een begrip in Twente. In 1962 richtte de heer J. Engberink een bedrijf op, gespecialiseerd in verwarmingsinstallaties voor scholen, bedrijven, instellingen en particuliere woningbouw. 

In 1977 verkocht hij het bedrijf, dat zich vervolgens verder ontwikkelde op het gebied van klimaatinstallaties, regeltechniek en industriële installaties zoals leidingnetten voor stoom, perslucht, gas, olie en chemicaliën.

In 1988 volgde de overname van loodgietersbedrijf Frits van der Elst. Dit vormde de perfecte aanvulling op de bestaande dienstverlening. De groei zette voort en in 2008 betrok Engberink Technische Installaties onder leiding van directeur Arno Broekhuis het huidige bedrijfspand aan de Hospitaalweg in Almelo. 

Engberink Technische Installaties - 8
20171215_0284

Diensten

Waar we goed in zijn

Centrale verwarming, luchtbehandeling, ventilatietechniek, regeltechniek, sanitaire installaties, riolering en regenwaterafvoer, water- en gasinstallaties: Engberink Technische Installaties verzorgt advies op maat, levering, montage, reparatie en het onderhoud. 

Onze monteurs zijn vakmensen puur sang, met een passie voor hun werk. Naast ervaring met veel moderne verbindingstechnieken en montagemethoden, is ons bedrijf ook specialist in het uitvoeren van ambachtelijk (gecertificeerd) laswerk.