Menu

Onderhoud en beheer

Betrokkenheid door onderhoud en beheer

Relatie met onze klanten staat op 1

Wij hechten veel waarde aan een goede en duurzame relatie met onze klanten. Daarom blijven we graag betrokken door middel van onderhoud en beheer. Dat kan door bijvoorbeeld (periodiek) onderhoud, het op afstand beheren van installaties en het oplossen van storingen. 

Onderhoud is vaak nodig voor een goede levensduur of om uitval in processen te voorkomen. Er kan sprake zijn van verplicht onderhoud, bijvoorbeeld bij verbrandingsinstallaties of producten die een gas zoals freon bevatten. Door wet- en regelgeving zijn er soms inspecties nodig om de veiligheid te kunnen garanderen.  

Engberink Technische Installaties - 3

Centrale opslag

Door beheer altijd volledige inzage

Alle objecten die we onderhouden kunnen we inrichten in ons portal. De gegevens worden centraal opgeslagen en verwerkt. Zo heeft u altijd inzage tot bijvoorbeeld apparatuur, werkbonnen, historie en kosten. Door de verbinding op afstand zijn we ook in staat om uw installaties te ‘bewaken’.

Maatwerk

Onderhoudsvorm gericht op wensen

Ook wat betreft onderhoud en beheer leveren we maatwerk. Dat kan een abonnementsvorm zijn maar dat hoeft niet. Het is dus niet zo dat u moet kiezen uit vaste abonnementen vol verplichtingen of onderdelen die bij u niet van toepassing zijn. We kijken heel gericht naar de klantwensen en installatie-eigenschappen. Ook kijken we hoe afhankelijk u bent van de installatie. Bij een productieproces wilt u natuurlijk zo min mogelijk uitval. En mocht er een storing zijn, dan moet deze zo snel mogelijk verholpen worden. Samen bespreken we de wensen en bepalen we de gewenste onderhoudsvorm.
Engberink Technische Installaties - 11
20171215_0101

Planning & Budget

Opstellen meerjaren onderhoudsplan

Bij (grotere) gebouwen met meerdere installaties stellen we een zogeheten meerjaren onderhoudsplan (MJOP) op. Daarin kijken we niet alleen naar leeftijd maar ook naar de daadwerkelijke staat van de installatie. Het is namelijk afhankelijk van omstandigheden en draaiuren hoe een product er aan toe is. Staat deze binnen of buiten? Draait hij continu of een paar uur per dag? Op deze manier maken we inzichtelijk wat er wanneer onderhouden moet worden. Zo kunt u daar rekening mee houden in planning en budget.

Het plan komt tot stand door samen in gesprek te gaan. Wat is er nodig? En wanneer? Het kan zijn dat door groot onderhoud de installatie 5 jaar langer meegaat. Daardoor stelt u dus ook de vervanging en daarmee de investeringskosten uit. Dat is natuurlijk een mooie oplossing als het in de planning ligt om over vijf jaar een nieuwe machine aan te schaffen. Andersom kan ook: als duidelijk is dat de hal nog tientallen jaren meegaat, dan is het op een gegeven moment verstandiger om de installatie te vernieuwen in plaats van alles te rekken door middel van groot onderhoud. Kortom, voor een goed MJOP is een goede afstemming tussen beide partijen nodig. En door in gesprek te blijven, kunnen plannen tussentijds aangepast worden als dat nodig is.

Voor onze klanten staan we altijd klaar!

Onderhoud en beheer van uw werktuigbouwkundige installaties. Onderhoud en beheer van uw technische installaties is belangrijk om alles goed te laten functioneren. Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat we nog meer doen

Installeren

Geen standaard bedrijf We zijn doorontwikkeld Bij ‘technische installaties’ denkt u natuurlijk al snel aan alledaagse installatiewerkzaamheden van gas, water en elektra. Daar ligt ook …

Lees meer

Ontwerpen

Groot of klein Kijken naar het hele plaatje Voor elke installatie, groot of klein, is een ontwerp nodig. Wij houden van een uitdaging en zijn …

Lees meer

Adviseren

Advies over werktuigbouwkundige installaties Waardevol advies Er is een nieuwe technische installatie nodig binnen de industrie of utiliteitsbouw. Dat kan komen door een nieuw idee, …

Lees meer